Provided by Christ Notes
Bible Search

October 8, 2010

Experts fotobok - del 1 - processen

I recently tested a photo book in exchange for blogging about my experiences. Since the audience is swedish, I will write this post in swedish.

Jag är Mac-användare, och har så varit i drygt 10 år vid det här laget. Så till att börja med blev jag glatt överraskad över att ExpertBookCreator erbjöds i Mac-version. Dessvärre har de inte riktigt tagit vara på möjligheterna som erbjuds, utan programmet känns snarare som en web-applikation än ett nativt program.

Till exempel saknar jag en integrering med iPhoto, där jag har alla mina bilder. Eftersom ExpertBookCreator (i fortsättningen EBC) inte kan läsa iPhotos databas fick jag i stället först gå igenom bilderna i iPhoto och exportera de jag ville ha till en ny mapp och sedan läsa in dem till EBC.

När alla bilderna var importerade var det rätt enkelt att jobba i programmet, åtminstone så länge man först bestämde layout för sidan och sedan fyllde på med bilder. Däremot var det krångligt att byta layout på en sida som redan hade bilder, och framförallt att byta plats på två bilder. Jag lyckades över huvud taget inte med att flytta en bild från en platshållare till en annan utan fick ta den från hela listan med bilder.

En annan sak som jag saknade var möjligheten att sortera bilderna i biblioteket efter något annat än namn. Eftersom mina bilder kom från flera olika kameror kunde jag inte få dem i kronologisk ordning vilket innebar mycket scrollande fram och tillbaka.

I stort är jag dock nöjd med hur arbetet gick, även om det inte är riktigt lika smidigt som att göra boken direkt i iPhoto. Nu återstår bara att se hur slutresultatet blir, jag återkommer när jag hämtat ut boken...
Posted 12 years, 7 months ago on October 8, 2010
The trackback for this post is disabled

Add Comment

( to reply to a comment, click the reply link next to the comment )

 
Comment Title
 
Your Name:
 
Email Address:
Make Public?
 
Website:
Make Public?
 
Comment:

Allowed XHTML tags : a, b, i, strong, code, acrynom, blockquote, abbr. Linebreaks will be converted automatically.